Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ολικός παγετός με ισχυρούς "παγωμένους" βοριάδες το τριήμερο των Θεοφανείων στη Νάουσα!!!

Σημαντικότατη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας από την Πέμπτη το βράδυ και το τριήμερο των Θεοφανείων!!!Κύριο χαρακτηριστικό της μεταβολής θα είναι οι "εξαιρετικά" χαμηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί "παγωμένοι" βοριάδες και οι χιονοπτώσεις (σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία) την Πέμπτη το βράδυ μέχρι το πρωί της Παρασκευής!!!
Θα έχουμε ολικό παγετό στην πόλη της Νάουσας όλο το τριήμερο των Θεοφανείων και συνοδεία ισχυρών ανέμων η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι έως και 6 C με 10 C χαμηλότερη!!!

Ενδεικτικές θερμοκρασίες για την Νάουσα:

Παρασκευή (Θεοφάνεια)
Ελάχιστη: -7 C , Μέγιστη: -6 C (αισθητή θερμοκρασία -13C με -14C)

Σάββατο
Ελάχιστη: -8 C , Μέγιστη: -6 C (αίσθητή θερμοκρασία -13C με -15C)

Kυριακή
Ελάχιστη: -7C , Μέγιστη: -5 C (αισθητή θερμοκρασία -11 C με -12C)


Στα ορεινά του νομού και τα χιονοδρομικά κέντρα (3-5 Πηγάδια και Σέλι) οι θερμοκρασίες θα φτάσουν και τους -16 C με -18C με την αισθητή θερμοκρασία μέχρι και τους -25C!!!
Στο Αρκοχώρι η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και τους -10C!!!

Επίσης, αναλόγως της χιονόστρωσης και αν υπάρξουν συνθήκες χιονοσκεπούς εδάφους, ξαστεριάς και νηνεμίας,  από την Κυριακή και μετά οι ελάχιστες θερμοκρασίες λόγω αναστροφής και στον κάμπο της Νάουσας ίσως πλησιάσουν τοπικά και τους -10C  με -12C !!!

Mεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (παιδιά και ηλικιωμένοι) λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, όπως και οι οδηγοί σε όλο το επαρχιακό και ορείνο δίκτυο της περιοχής λόγω του ολικού παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων!!!

Ενδεικτικά παραθέτω τις παρακάτω εικόνες από τα προγνωστικά μοντέλα:


Eπιμέλεια: Καμμένος Λ. Παναγιώτης

Πηγή: Μοντέλα GFS, ECMWF, BOLAM, UKMO



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου