Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Νάουσα των Γεύσεων – Ανακαλύπτοντας την πόλη του Οίνου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και το Naoussa WineTasting Group προσκαλούν τους λάτρεις των γεύσεων και του οίνου να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου 2012 στην πόλη της Νάουσας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα όπου θα
αναπτυχθούν θέματα σχετικά με το branding τοπικών προϊόντων, τον οινικό και γαστρονομικό τουρισμό και τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το ξινόμαυρο της Νάουσας στις οινικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με έκθεση φωτογραφίας σχετικά με τους αμπελώνες της περιοχής. Οι φίλοι του κινηματογράφου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη δημιουργική σύνθεση της έβδομης τέχνης με τον οινικό πολιτισμό.
Το κρασί της Νάουσας θα έχει την τιμητική του σε εστιατόρια και καφέ – μπαρ, ενώ τα οινοποιεία της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό και να το μυήσουν στα μυστικά της δημιουργίας του οίνου. Τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν δημιουργικά στις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενώσει σε μια κοινή προσπάθεια τους οινοποιούς, τους δημιουργούς τοπικών γεύσεων, τους επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης και επιδιώκει να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της μοναδικής ποικιλίας του ξινόμαυρου, στη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τις τοπικές δημιουργίες οίνου και γεύσεων και στην υλοποίηση μιας πολυσχιδούς εκδήλωσης που θα προωθήσει τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή ως κατεξοχήν οινικό και γαστρονομικό προορισμό, μέσα από εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Πηγή: www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου